Kilimanjaro program

Eksempel på program


Dag
1

Kilimanjaro International Airport - Ankomst


Ved ankomsten til Kilimanjaro International Airport søger vi om turistvisum. Når vi har fået vores baggage med os står vores lokale samarbejdspartner klar og kører os til hotel Milimani lodge, der ligger lidt udenfor Arusha. På vejen vil vi med stor sandsynlighed allerede se noget af det rige fugleliv Tanzania byder på. Flokke med talrige hvide storke vil i vintermånederne kunne ses på markerne. Mazaierne kan også nogle steder ses med deres dyr langs vejen.
Ved ankomst til Milimani lodge bliver vi taget godt imod af det altid venlige og hjælpsomme personale.

Dag
2

Safari i arusha nationalpark


I dag skal vi på safari i Arusha National Park, som ligger kun ca. en time fra Milimani lodge.
 Det er en flot park, med udsigt både til det nærliggende Mt. Meru og til Kilimanjaro lidt længere væk. Men hvor vi på en god dag kan se sneen på toppen af Kilimanjaro.
Der er mange dyr og fugle, særligt flamingoer og en flot og frodig natur. I Arusha National Park er det også muligt at komme på en vandre-safari, hvor I sammen med en kyndig park ranger ser på spor fra dyrene, og kommer helt tæt på flora og fauna med mulighed for også at se mindre dyr tæt på.
Vi vandrer i et flot og kuperet landskab, på Mount Merus skråninger, og har udsigt til Kilimanjaro.
De store, klassiske safari-dyr, som giraffer, zebraer, gazeller og gnuer vil vi se fra safari-bilen, og der er også chance, hvis vi er meget heldige ser vi leoparder, hyæner og elefanter.
Om eftermiddagen mødes vi med vores lokale Kilimanjaro guider, og forbereder det sidste til Kilimanjaro-turen. 
Guiderne laver en grundig orientering om, hvordan klatreturen kommer til at foregå.

Dag
3

Første dag på Kilimanjaro, Machame Gate (1828m) - Machame Camp (3020m)


Efter morgenmaden kører vi til Kilimanjaro - Machame Gate, hvor der er indskrivning. Gaten ligger i 1828 m. Vi skal idag vandre op gennem frodig regnskov og op til 3020m - en tur på 5-7 timer, ca 10,8 km lang. Når vi ankommer til lejren vil vores bærere allerede være gået i forvejen og teltene står parat til os. Maden står vores kokke for.

Dag
4

Machame Camp (3020m) - Shira Camp (3847m)


Efter morgenmaden går vi videre op ad Kilimanjaro. Skoven er nu lagt bag os og landskabet er mere åbent med buske og hede. Vi gør et frokoststop på vejen til Shira. Turen idag er på ca 5,2 km og tager omkring 6 timer. Hvis vejret er klart vil vi kunne se toppen af Kilimanjaro fra Shira Camp. Nattemperaturen er omkring 0 C eller lidt under. Luften er efterhånden blevet tyndere og det er utrolig vigtigt for god akklimatisering at drikke rigeligt og gå langsomt opad.

Dag
5

Shira Camp (3847m) - Lava Tower (4642m) - Barranco Camp (3984m)


Dagen går ud på at akklimatisere dvs vænne sig til den tynde luft. Taktikken er at vandre højere op i løbet af dagen til den imponerende klippeformation Lava Tower for derefter at sove lavere. Vi vandrer ca 7 timer i alt ca 10,7 km. Det er utroligt hvad vores kokke kan fremtrylle af mad til os under disse forhold. Vi spiser godt både morgen, middag og aften hvilket også er ekstremt vigtigt for at kroppen vil blive ved at bevæge sig opad. Man kan godt opleve nedsat lyst til mad, men det er vigtigt at spise alligevel samt drikke rigeligt.

Dag
6

Barranco Camp (3984m) - Karanga Camp (4040m)


Idag skal vi vandre 6,6 km og er fremme ved Karanga Camp ved middagstid. Vi skal over Barranco Wall idag- en højderyg på 250 m. Stigningen er lidt stejl og det vil tage små 2 timer at nå det højeste punkt hvor der er en fantastisk udsigt ned over Barranco Camp og ovenover os har vi det gletsjerklædte Kibo. Herefter går det lidt op og lidt ned til vi ved middagstid når Karanga. Eftermiddagen kan bruges på en lille ekstra akklimatiseringstur.

Dag
7

Karanga Camp (4040m) - Barafu Camp (4681m)


Vi er nu i stenørken og skal gå 3,3 km til Barafu. Der er ingen vand på bjerget på dette stykke, så alt vand skal bæres op dels i vores drikkedunke og resten af vores meget søde og arbejdsomme bærere. Vi ankommer omkring kl 13 og resten af dagen går ud på at hvile, spise, drikke og gøre dig klar til at bestige toppen af Afrika. Lidt før midnat bliver du vækket og vi begynder den sidste vandring til toppen.

Dag
8

Barafu Camp (4681m) - Uhuru Peak (5895m) - Mweka Camp (3090m)


Det bliver en spændende og lang vandring - ca 7-8 timer tager de 4,5 km til toppen af Kilimanjaro og derefter 7-8 timer og 10,8 km nedad. Efter 6 timer opad kommer vi til Stella Point (5739m), hvor vi gør et kort hvil og bliver belønnet med den mest fantastiske solopgang før vi tager det sidste ryk til Uhuru Peak. Efter et kort ophold på toppen, hvor vi tager billeder ved skiltet på toppen, lykønsker hinanden og indtager det boost af selvtillid det er, at nå Afrikas mægtigste bjerg går turen nedad til mere iltrig luft. Efter ca 3 timers nedstigning kommer vi til Barafu igen og tager et lille velfortjent hvil før vi vandrer ned til Mweka Camp som ligger i den øvre skovzone.
Der er altid 2 guider med til toppen så gruppen kan dele sig, hvis man har behov for forskelligt tempo op ad.

Dag
9

Mweka Camp (3090m) - Mweka Gate (1641m) - Weru Weru hotel


Sidste del af nedstigningen går 8,5 km gennem den smukke skov. Ved Mweka Gate bliver der udstedt certifikater til alle der har nået Stella Point og Uhuru Peak. Vi bliver hentet og turen går til Weru Weru River Lodge og det skal gøre godt med et dejlig varmt bad. Vi holder fælles festmiddag om aftenen og fordøjer vores oplevelser.

Dag
10

Turen er slut


Turen er nu for så vidt forbi og idag er der mulighed for transfer tilbage til lufthavnen eller måske du trænger til at slappe af nogle dage på den smukke ø Zanzibar med de kridhvide strande eller måske en flere dages safaritur. Kontakt da gerne Rickshaw Travels

Kilimanjaro, hvornår?

Kilimanjaro rejsen kommer til at foregå 28. Januar  2020.

Jeg vil gerne tilmeldes turen

Turen inkluderer

  • Fly tur/retur Kilimanjaro International airport, Tanzania
  • 2 weekends med overnatning i shelter i Hammer Bakker/rold skov
  • Træningsprogrammer
  • Transport til og fra Kilimanjaro International Airport
  • 3 overnatninger på dejligt hotel med have og pool ved Arusha
  • 3 gange stor morgenmadsbuffet
  • Overnatning på bjerget i gode telte inkl madrasser. Vi bruger den bedste kvalitet af ekspeditions-telte fra enten Eureka eller Mountain Hardware så det er ikke os, der får vand ind i teltet, hvis der kommer en regnbyge på bjerget.
  • Alle måltider på bjerget (morgenmad, frokost, aftensmad)
  • Alle afgifter til nationalparken

 

Klatretilladelser til Kilimanjaro

Erfaren lokal, engelsktalende guide

Engelsktalende assistent guide(r), vores egne kokke og et antal bærere til at transportere vores tasker, mad, vand og telte op af bjerget.

 Transport til og fra bjerget

 Certifikat for at have nået toppen af Kilimanjaro

 Jeg er med som rejseleder også på bjerget

Eksklusiv

 • Øvrige måltider
 • Pas, turistvisum ($50, søges ved ankomst), rejseforsikring
 • Drikkepenge til guide + team på bjerget
 • Vaccinationer (vi har en rabataftale med avac.dk)

Mulighed for tilkøb

 • Personlig træningsprogram
 • Personlig kostplan
 • Leje af udstyr – Varm sovepose – Isolerende liggeunderlag – Vandre stave –

Rejsen er i samarbejde med Rickshaw Travels fra Aalborg som er medlem af rejsegarantifonden, og dermed har ansvar for flybilletter og alt der har med selve rejsen at gøre.

Jeg er formidler

Jeg vil gerne tilmeldes turen til Kilimanjaro januar 2020